Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 hertenbiefstukjes
  • 100 g groene aspergetips
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 eetlepels oosterse roerbakolie
  • ½ eetlepel suiker
  • ½ pot wildfond a 380 ml
  • 3 eetlepels sojasaus

Instructies

  • Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden.
  • Ui pellen en in dunne partjes snijden.
  • Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijn hakken.
  • Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Knoflook, gember en peper kort roerbakken tot mengsel gaat geuren.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca.2 min rondom bruinbakken.
  • Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
  • In bakvet ui en champignons nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toevoegen.
  • Op halfhoog vuur ca. 3 minuten verwarmen, tot ongeveer helft laten inkoken.
  • Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten meewarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aardappelpuree.
 

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 44 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Roerbakken / Wokken / Wild