Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 2 hertenbiefstukjes
- 100 g groene aspergetips
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gemberwortel
- 1 rode peper
- 250 g kastanjechampignons
- 3 eetlepels oosterse roerbakolie
- ½ eetlepel suiker
- ½ pot wildfond a 380 ml
- 3 eetlepels sojasaus
Instructies
- Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden.
- Ui pellen en in dunne partjes snijden.
- Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijn hakken.
- Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
- Wok verhitten tot gloeiend heet.
- Olie over panbodem laten uitvloeien.
- Knoflook, gember en peper kort roerbakken tot mengsel gaat geuren.
- Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca.2 min rondom bruinbakken.
- Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
- In bakvet ui en champignons nog ca. 2 minuten roerbakken.
- Aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toevoegen.
- Op halfhoog vuur ca. 3 minuten verwarmen, tot ongeveer helft laten inkoken.
- Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten meewarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 44 g | Vet: 20 g