Het fijne van St.-Katelijne
Ingrediënten
- 1 bloemkool bijvoorbeeld een primeurbloemkooltje van St.-Katelijne Waver
- 3 eetlepels bloem
- boter
- ½ eetlepel kerrie
- peper
- zout
- 2 eetlepels zure room
- 4 vierkante plakjes Chester of Cheddarkaas
- 2 plakken gekookte ham van 2 mm dik
- 4 dunne gehakte lapjes kalkoenvlees van 100 gr elk ,zo groot als een hand
- 1 eetlepel peterselie gehakte
Instructies
- Maak het bloemkooltje schoon, kook het in zijn geheel in een kommetje, waarin het precies past, in een kop water met een beetje zout en gaar het 4 minuten onder deksel.
- Haal het kooltje uit het kookvocht en houd het vocht apart.
- Kneed intussen 1 eetlepel bloem met 1 eetlepel boter tot een koude roux.
- Gebruik deze om het kookvocht naar smaak te dikken door het al roerend met een klopper even tot het kookpunt te brengen.
- Breng deze saus op smaak met kerrie, peper, zout en zure room.
- Vouw de kaas en de ham in de kalkoenlapjes, druk stevig aan, of houd alles met een houten prikker op z'n plaats.
- Wentel het vlees in een mengsel van ¾ bloem en ¼ kerrie en bak het daarna in boter mooi aan beide kanten bruin.
- Verdeel de bloemkool met de saus over de kommetjes.
- Leg het vlees ernaast, dek het af met microgolffolie of een deksel en warm op in de,
- microgolfoven.
- Strooi er de peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met brood en een pils, een witbier of een Luxemburgse Sylvaner.