Het fijne van St.-Katelijne

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool bijvoorbeeld een primeurbloemkooltje van St.-Katelijne Waver
  • 3 eetlepels bloem
  • boter
  • ½ eetlepel kerrie
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels zure room
  • 4 vierkante plakjes Chester of Cheddarkaas
  • 2 plakken gekookte ham van 2 mm dik
  • 4 dunne gehakte lapjes kalkoenvlees van 100 gr elk ,zo groot als een hand
  • 1 eetlepel peterselie gehakte

Instructies

  • Maak het bloemkooltje schoon, kook het in zijn geheel in een kommetje, waarin het precies past, in een kop water met een beetje zout en gaar het 4 minuten onder deksel.
  • Haal het kooltje uit het kookvocht en houd het vocht apart.
  • Kneed intussen 1 eetlepel bloem met 1 eetlepel boter tot een koude roux.
  • Gebruik deze om het kookvocht naar smaak te dikken door het al roerend met een klopper even tot het kookpunt te brengen.
  • Breng deze saus op smaak met kerrie, peper, zout en zure room.
  • Vouw de kaas en de ham in de kalkoenlapjes, druk stevig aan, of houd alles met een houten prikker op z'n plaats.
  • Wentel het vlees in een mengsel van ¾ bloem en ¼ kerrie en bak het daarna in boter mooi aan beide kanten bruin.
  • Verdeel de bloemkool met de saus over de kommetjes.
  • Leg het vlees ernaast, dek het af met microgolffolie of een deksel en warm op in de,
  • microgolfoven.
  • Strooi er de peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met brood en een pils, een witbier of een Luxemburgse Sylvaner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kalkoen / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België