Hollands Meerzadenbroodje met Mosterdkaas en Abrikoenspread
Een heerlijk Hollands meerzadenbroodje met mosterdkaas, tuinkers en een verrassende abrikoenspread. Perfect voor een smaakvol ontbijt of een snelle lunch!
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 2 meerzadenbroodjes
- 2 eetlepels halvarine of margarine
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 1 eetlepel mosterd
- 4 plakjes mosterdkaas
- ½ bakje tuinkers
Instructies
- Meng in een kom de halvarine, abrikozenjam en mosterd goed door elkaar tot een smeuïge spread.
- Snijd de meerzadenbroodjes open en besmeer beide snijvlakken royaal met de abrikoenspread.
- Snijd de korstjes van de kaas en vouw de plakjes losjes dubbel.
- Leg een plakje kaas op de onderste helften van de broodjes.
- Verdeel de tuinkers over de kaas en leg er nog een losjes dubbelgevouwen plakje kaas bovenop.
- Plaats de bovenkanten van de broodjes erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een glas versgeperste sinaasappelsap voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de combinatie van mosterdkaas en de zoete abrikoenspread.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g