Hollands meerzadenbroodje met kaas, besmeerd met abrikozen-mosterdspread, gevuld met mosterdkaas en verse tuinkers, gepresenteerd op een kleurrijk bord met ingrediënten zoals kaas, abrikozen en mosterd ernaast.

Hollands Meerzadenbroodje met Mosterdkaas en Abrikoenspread

Een heerlijk Hollands meerzadenbroodje met mosterdkaas, tuinkers en een verrassende abrikoenspread. Perfect voor een smaakvol ontbijt of een snelle lunch!
Porties: 2
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 meerzadenbroodjes
  • 2 eetlepels halvarine of margarine
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 plakjes mosterdkaas
  • ½ bakje tuinkers

Instructies

  • Meng in een kom de halvarine, abrikozenjam en mosterd goed door elkaar tot een smeuïge spread.
  • Snijd de meerzadenbroodjes open en besmeer beide snijvlakken royaal met de abrikoenspread.
  • Snijd de korstjes van de kaas en vouw de plakjes losjes dubbel.
  • Leg een plakje kaas op de onderste helften van de broodjes.
  • Verdeel de tuinkers over de kaas en leg er nog een losjes dubbelgevouwen plakje kaas bovenop.
  • Plaats de bovenkanten van de broodjes erop en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een glas versgeperste sinaasappelsap voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de combinatie van mosterdkaas en de zoete abrikoenspread.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Fruit / Kaas / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden