Hollandse Erwtensoep met Gerookte Worst
Equipment
- soeppan
- Grillpan of koekenpan
- Keukenmes
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 zak Hollandse roerbakmix 400 g
- 2 zakken koelverse erwtensoep à 800 ml
- 2 boerenrookworsten à 250 g
- 4 sneetjes donker roggebrood
- 6 eetlepels piccalilly
- 8 plakjes katenspek
Instructies
- Verhit de boter in een soeppan en roerbak de groentemix gedurende 3-4 minuten.
- Voeg de erwtensoep en 250 ml water toe en breng al roerend aan de kook.
- Verdun de soep indien nodig met wat extra water.
- Draai het vuur laag en verwarm de soep nog 5 minuten zachtjes, tot de groenten gaar zijn.
- Snijd intussen de rookworsten schuin in plakken.
- Rooster de plakken rookworst (in gedeelten) in een grillpan of koekenpan gedurende 4-5 minuten tot ze bruin zijn.
- Snijd de sneetjes roggebrood diagonaal doormidden en bestrijk elk driehoekje met piccalilly.
- Leg er vervolgens een plakje katenspek op.
- Schep de erwtensoep in vier wijde kommen en leg enkele plakken worst in het midden van elke kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een goede tegenhanger voor de rijke en hartige smaken van de erwtensoep en de gerookte worst.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Sugar: 4 g