Hollandse Erwtensoep met Gerookte Worst

Hollandse Erwtensoep met Gerookte Worst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan
  • Grillpan of koekenpan
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 zak Hollandse roerbakmix 400 g
  • 2 zakken koelverse erwtensoep à 800 ml
  • 2 boerenrookworsten à 250 g
  • 4 sneetjes donker roggebrood
  • 6 eetlepels piccalilly
  • 8 plakjes katenspek

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppan en roerbak de groentemix gedurende 3-4 minuten.
  • Voeg de erwtensoep en 250 ml water toe en breng al roerend aan de kook.
  • Verdun de soep indien nodig met wat extra water.
  • Draai het vuur laag en verwarm de soep nog 5 minuten zachtjes, tot de groenten gaar zijn.
  • Snijd intussen de rookworsten schuin in plakken.
  • Rooster de plakken rookworst (in gedeelten) in een grillpan of koekenpan gedurende 4-5 minuten tot ze bruin zijn.
  • Snijd de sneetjes roggebrood diagonaal doormidden en bestrijk elk driehoekje met piccalilly.
  • Leg er vervolgens een plakje katenspek op.
  • Schep de erwtensoep in vier wijde kommen en leg enkele plakken worst in het midden van elke kom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een goede tegenhanger voor de rijke en hartige smaken van de erwtensoep en de gerookte worst.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken