Hollandse fondue 2
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) boter
- 3 eetlepel(s) bloem
- peper
- 1.75 dl koffieroom
- 1.75 dl kalfsbouillon of kippenbouillon
- 0.5 theelepel uienpoeder
- 250 gr geraspte Hollandse kaas (bijvoorbeeld half Goudsehalf Leidse of half
- Goudse half Edammer)
- 1 scheutje kirsch
- in stukjes gesneden bruin brood
Instructies
- Smelt de boter, voeg de bloem en peper toe en roer de massa glad.
- Schenk er al roerend bij gedeelten de koffieroom of melk en de bouillon bij.
- Voeg daarna het uienpoeder toe.
- Laat het geheel even doorkoken en enigszins dik worden.
- Voeg dan al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot deze is gesmolten.
- Schenk tenslotte de kirsch over de fondue en laat deze even branden.