Romige Hollandse Garnalensoep met Sherry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 2 visbouillontabletten
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 125 ml crème fraîche
  • ½ doosje tuinkers

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en aardappelblokjes zachtjes aan, ongeveer 1 minuut.
  • Meng de tomatenpuree erdoor.
  • Verkruimel de visbouillontabletten boven de pan en voeg 8 dl kokend water toe.
  • Laat de soep 8-10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de sherry, de helft van de garnalen en de crème fraîche door de soep.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Zet de pan weer op het vuur en verwarm de soep nog even door.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de overgebleven garnalen en tuinkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de romige textuur en de zilte smaak van de garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 21 g | Vet: 14 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij