Hollandse gehaktballen

Hollandse gehaktballen

Hoofdgerecht,Rundvlees,Varkensvlees
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 4 beschuit verkruimeld
  • 1 ei losgeklopt
  • tl nootmuskaat
  • 3 el bloem

Instructies

  • Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter.
  • Schep de ui uit de pan op een bordje en laat de stukjes iets afkoelen.
  • Kneed het gehakt met de beschuiten, ei, nootmuskaat, 1 theelepel zout en naar smaak peper heel goed door elkaar.
  • Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en rol er ballen van.

Bereiden:

  • Verhit de achtergebleven boter in de braadpan op hoog vuur.
  • Wentel de ballen door de bloem.
  • Leg de gehaktballen in de pan en bak ze rondom bruin.
  • Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe.
  • Leg de deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in ca. 20 minuten gaar.
  • Keer ze af en toe.
  • Schenk 150 ml warm water in de pan en roer met een houten lepel of spatel de aanbaksels op de bodem van de pan los.
  • Breng de jus op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij stamppot spinazie of andijvie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland