Hollandse Groentesoep met Kip
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 15 g boter
- 1 prei in dunne ringen gesneden
- 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 200 g winterpeen in kleine blokjes gesneden
- 200 g broccoli in kleine roosjes gesneden
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 eetlepel citroensap
- 1¼ liter kippenbouillon met kipvlees
- 25 g vermicelli
- mespunt nootmuskaat
- 2 eetlepels fijngehakte selderij
Instructies
- Verhit in een soeppan de boter en bak hierin de prei, paprika, winterpeen en broccoli met tijm al omscheppend 3-4 minuten zachtjes.
- Sprenkel citroensap over de groenten en voeg de kippenbouillon met stukjes vlees toe.
- Breek de vermicelli boven de pan in stukken en breng de soep al roerend aan de kook.
- Laat de groenten in 15-20 minuten zachtjes gaarkoken.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schep de soep in vier diepe borden en strooi er de fijngehakte selderij over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Hollandse groentesoep met kip is heerlijk met stokbrood. Voor een snellere versie van deze soep kun je de groenten vervangen door een zak kant-en-klare Italiaanse roerbakmix.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 7 g | Vet: 5 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g