Hollandse Groentesoep met Kip

Hollandse Groentesoep met Kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • 1 prei in dunne ringen gesneden
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 200 g winterpeen in kleine blokjes gesneden
  • 200 g broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel citroensap
  • liter kippenbouillon met kipvlees
  • 25 g vermicelli
  • mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij

Instructies

  • Verhit in een soeppan de boter en bak hierin de prei, paprika, winterpeen en broccoli met tijm al omscheppend 3-4 minuten zachtjes.
  • Sprenkel citroensap over de groenten en voeg de kippenbouillon met stukjes vlees toe.
  • Breek de vermicelli boven de pan in stukken en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Laat de groenten in 15-20 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Schep de soep in vier diepe borden en strooi er de fijngehakte selderij over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Hollandse groentesoep met kip is heerlijk met stokbrood. Voor een snellere versie van deze soep kun je de groenten vervangen door een zak kant-en-klare Italiaanse roerbakmix.

Wijnadvies:

Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 7 g | Vet: 5 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken