Hollandse Stoofpeertjes

Hollandse Stoofpeertjes met Kaneel

Hollandse Stoofpeertjes

Proef de klassieke smaak van Hollandse stoofpeertjes, langzaam gegaard met kaneel en bruine suiker. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of als heerlijk nagerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg stoofpeertjes
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • Kaneelpoeder

Instructies

  • Schil de stoofpeertjes, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Doe de peertjes in een pan met een bodempje water.
  • Bestrooi de peertjes met kaneelpoeder en bruine basterdsuiker.
  • Laat de peertjes een paar uur op het laagste vuurtje staan totdat ze mooi rood zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn of een lichte, frisse witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst