Hongaarse Kipstoofpot met Paprika
Equipment
Ingrediënten
- 3 trostomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g gerookte spekblokjes
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- 400 g kipbraadsticks biologisch
- 2 zoete puntpaprika's in reepjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 125 ml kippenbouillon van ¼ tablet
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de gerookte spekblokjes uit.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze in 3-4 minuten zachtjes glazig.
- Strooi het pikante paprikapoeder over het mengsel.
- Voeg de kipbraadsticks toe en bak ze nog 5 minuten, af en toe omscheppen.
- Voeg de tomatenblokjes, paprikareepjes en gedroogde tijm toe aan de kip en bak nog 1 minuut mee.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg de kippenbouillon toe.
- Stoof de kip met de deksel op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar.
- Serveer de Hongaarse kipstoofpot met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Hongaarse kipstoofpot smaakt heerlijk met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Serveer met gekookte aardappels en zure room voor een complete maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g