Hongaarse Rundergoulashsoep
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 500 g rib-runderlappen in blokjes gesneden
- 3 theelepels milde paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 2 vleesbouillontabletten
- 1 rode paprika in smalle reepjes gesneden
- 4 vastkokende aardappels geschild en in blokjes gesneden
- Zout en chilipeper naar smaak
- Zure room en verse peterselie ter garnering optioneel
Instructies
- Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 3 minuten.
- Voeg de blokjes rib-runderlappen toe en bak deze in 5 minuten rondom bruin.
- Strooi het milde paprikapoeder over het vlees en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht en 1 liter water toe aan de pan.
- Verkruimel de vleesbouillontabletten boven de pan en breng het vocht aan de kook.
- Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken.
- Voeg de paprikareepjes en aardappelblokjes toe aan de soep en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met zout en (chili)peper.
- Verdeel de goulashsoep over vier diepe borden of grote kommen.
- Garneer eventueel met een lepel zure room en verse peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze hartige Hongaarse Goulashsoep met knapperig brood of een frisse salade.
Wijnadvies:
Als je van wijn houdt, past een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g