Hongaarse Rundergoulashsoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 500 g rib-runderlappen in blokjes gesneden
  • 3 theelepels milde paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 rode paprika in smalle reepjes gesneden
  • 4 vastkokende aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • Zout en chilipeper naar smaak
  • Zure room en verse peterselie ter garnering optioneel

Instructies

  • Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 3 minuten.
  • Voeg de blokjes rib-runderlappen toe en bak deze in 5 minuten rondom bruin.
  • Strooi het milde paprikapoeder over het vlees en bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes met vocht en 1 liter water toe aan de pan.
  • Verkruimel de vleesbouillontabletten boven de pan en breng het vocht aan de kook.
  • Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken.
  • Voeg de paprikareepjes en aardappelblokjes toe aan de soep en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met zout en (chili)peper.
  • Verdeel de goulashsoep over vier diepe borden of grote kommen.
  • Garneer eventueel met een lepel zure room en verse peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze hartige Hongaarse Goulashsoep met knapperig brood of een frisse salade.

Wijnadvies:

Als je van wijn houdt, past een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Hongarije
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij