Honing-Gember Pompoencake
Ingrediënten
Cake:
- 340 g honing
- 250 g pompoenvruchtvlees
- 200 g bloem of glutenvrije bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda of zuiveringszout
- 1 snufje zout
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl koekkruiden
- 1 tl nootmuskaat
- Sap en rasp van 1 citroen
Glazuur:
- 4 el poedersuiker
- 2 el citroensap
- 4 stukjes gekonfijte gember
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
- Vet het bakpapier lichtjes in.
- Rasp de pompoen.
- Meng in een kom de bloem met zout, bakpoeder, zuiveringszout, gemberpoeder, koekkruiden en nootmuskaat.
- Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten.
- Verwarm de honing in de magnetron, voeg de geraspte pompoen toe en roer goed door.
- Voeg het honing-pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng geleidelijk met een siliconen garde tot een nat beslag ontstaat.
- Bak de cake ongeveer 45 minuten in het midden van de oven, tot deze gaar is.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
Glazuur:
- Meng alle ingrediënten voor het glazuur goed door elkaar.
- Sprenkel het glazuur over de afgekoelde cake.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze cake met zijn rijke en aromatische smaken van honing en gember past goed bij een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 4 g | Vet: 1 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 52 g