Honing-Mosterd Karbonade met Gepofte Aardappel en Spinazie
Ingrediënten
- 225 g diepvries bladspinazie
- 3 eetlepels boter
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels zure room
- 1 karbonade
- 2 grote aardappels bijv. Super aardappels
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de bevroren spinazie met 1 eetlepel boter in een pan gedurende ongeveer 15 minuten, af en toe roerend.
- Meng in een kom de helft van de mosterd met de honing, en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Maak in een andere kom een saus van de zure room, de resterende mosterd, zout en peper.
- Smeer de karbonade in met het mosterd-honingmengsel.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonade op matig vuur in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
- Boen de aardappels schoon en prik ze rondom in met een vork.
- Pof de aardappels in de magnetron op vol vermogen (700 watt) in 6-7 minuten gaar, draai ze halverwege om.
- Leg de aardappels op een bord, snijd ze in de lengte open en vul ze met de mosterdroomsaus.
- Serveer de spinazie en karbonade naast de gepofte aardappels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de rijke smaken van de honing-mosterd karbonade en de romige aardappelvulling.Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g