Honing-Mosterd Karbonade met Gepofte Aardappel en Spinazie

Honing-Mosterd Karbonade met Gepofte Aardappel en Spinazie

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 225 g diepvries bladspinazie
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 karbonade
  • 2 grote aardappels bijv. Super aardappels
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de bevroren spinazie met 1 eetlepel boter in een pan gedurende ongeveer 15 minuten, af en toe roerend.
  • Meng in een kom de helft van de mosterd met de honing, en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Maak in een andere kom een saus van de zure room, de resterende mosterd, zout en peper.
  • Smeer de karbonade in met het mosterd-honingmengsel.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonade op matig vuur in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
  • Boen de aardappels schoon en prik ze rondom in met een vork.
  • Pof de aardappels in de magnetron op vol vermogen (700 watt) in 6-7 minuten gaar, draai ze halverwege om.
  • Leg de aardappels op een bord, snijd ze in de lengte open en vul ze met de mosterdroomsaus.
  • Serveer de spinazie en karbonade naast de gepofte aardappels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een volle rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de rijke smaken van de honing-mosterd karbonade en de romige aardappelvulling.

Voedingswaarden

Calories: 680 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij