Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote kom
- huishoudfolie
- slacentrifuge
- barbecue of grill
- mes
Ingrediënten
Voor de kip en marinade:
- 2 kipfilets ongeveer 400g in totaal
- 2 eetlepels notenolie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 mespunt gemberpoeder
- Peper en zout naar smaak
Voor de sla en dressing:
- 50 gram gemengde sla
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 1 koffielepel suiker
- 1 dl arachideolie
- ½ dl wijnazijn
- Peper en zout naar smaak
Instructies
De dag vooraf:
- Vermeng de notenolie, honing, wijnazijn, geperste knoflook en gemberpoeder in een grote kom.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de kipfilets in de marinade, dek ze af met huishoudfolie en laat ze ongeveer 12 uur op een koele plaats intrekken.
De dag zelf:
- Was de gemengde sla en droog deze in een slacentrifuge.
- Klop het ei los met de mosterd en suiker.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg druppelsgewijs eerst de arachideolie en vervolgens de wijnazijn toe terwijl je blijft roeren tot een gladde vinaigrette.
- Meng de vinaigrette door de sla en verdeel deze over 4 borden.
- Verwarm de barbecue of grill en leg een stuk aluminiumfolie op het rooster.
- Rooster de gemarineerde kipfilets op de aluminiumfolie tot ze gaar zijn (het folie voorkomt dat de marinade op het vuur druipt en vlammen veroorzaakt).
- Snijd de kipfilets schuin in dunne plakjes en schik deze op de sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g