Honingkoekjes uit India

Honingkoekjes uit India

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram ghee of boter
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • een snuf gemalen kaneel
  • 1 ½ dl melk
  • plantaardige olie om te frituren
  • 4 eetlepels heldere honing
  • 5 cm pijpkaneel
  • 4 kruidnagels
  • het zaad van 4 kardemompeulen

Instructies

  • Zeef het meel in een kom.
  • Smelt in een steelpan de ghee of boter op laag vuur en roer de nootmuskaat en de kaneel erdoor.
  • Voeg dit met de melk aan het meel toe en meng het met de handen tot een stevig deeg.
  • Kneed het minstens 5 minuten.
  • Rol het deeg tot 1/2-1 cm dik uit en snijd het in vierkanten van 3 cm. Verhit
  • in een koekenpan 1 1/2-2 cm olie en frituur de koekjes goudbruin.
  • Verwarm intussen in een schone steelpan de honing met de kaneel, de kruidnagels en de kardemom zachtjes 3-5 minuten tot de honing het aroma van de specerijen heeft aangenomen.
  • Schep de gebakken koekjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier snel uitlekken.
  • Leg ze op een schotel en zeef de gekruide honing erover.
  • Laat de honingkoekjes afkoelen alvorens ze te serveren.
  • Deze zoete honingkoekjes worden in India meestal als snack geserveerd,
  • maar ze zijn ook een aardig dessert voor bijzondere gelegenheden. Zoals het meeste gebak, zijn ze vers het lekkerst, maar ze blijven in de koelkast wel een week houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst India