Honingkruidnoten Taaitaai
Ingrediënten
- 250 g bloemenhoning
- 2 eieren
- 350 g gezeefde bloem
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kardemom
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels of culisuiker
Instructies
- In een mengkom de honing en 1 ei door elkaar roeren.
- In een andere kom de bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder, en een mespunt zout omscheppen.
- Het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel roeren tot er een samenhangend geheel ontstaat.
- Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg tot een bal.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik.
- Steek figuurtjes uit met vormpjes en leg ze op de bakplaat.
- Klop het overgebleven ei los en bestrijk het deeg ermee.
- Strooi suikerparels erop en druk ze lichtjes aan.
- Bak de taaitaai in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
- Laat de taaitaai figuurtjes op een rooster afkoelen.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1 g | Vet: 0.2 g | Sugar: 5 g