Hopveld kuikens
Ingrediënten
- 6 kuikens
- 300 gr kalfsgehakt
- 300 gr varkensgehakt redelijk vet
- 3 eigelen
- hopscheuten
- worteltjes
- sjalotten
- peterseliewortels
- tijm
- laurier
- 1 fles Rodenbachbier
- kalfsbouillon
- bloem
- boter
- 2 eetlepels slagroom
Instructies
- Ontbeen 6 kuikens, kruid ze en vul ze met een mengsel van 300 gr kalfsgehakt, 300 gr redelijk vet varkensgehakt, 3 eigelen,met daarbij ⅓ van dit totaal volume hopscheuten.
- Bak de kuikens dan op de gewone wijze in de pan ,± 30 minuten.
- Voeg er echter na 15 minuten een fijne mengeling bij van worteltjes, sjalotten,
- peterseliewortels, tijm en laurier.
- Schik de kuikens, als ze gaar zijn, in een pannetje.
- Bevochtig de braadpan met een fles Rodenbachbier en een weinig kalfsbouillon en laat het vocht tot de gewenste hoeveelheid inkoken.
- Bind het lichtjes met in bloem vermengde malse boter.
- Meng voor het opdienen 2 eetlepels slagroom goed in de saus en breng deze op smaak door nogmaals te kruiden.
- Giet de saus over de kuikens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er korfjes hopscheuten en aardappelnootjes apart bij.