Hopveld kuikens

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kuikens
  • 300 gr kalfsgehakt
  • 300 gr varkensgehakt redelijk vet
  • 3 eigelen
  • hopscheuten
  • worteltjes
  • sjalotten
  • peterseliewortels
  • tijm
  • laurier
  • 1 fles Rodenbachbier
  • kalfsbouillon
  • bloem
  • boter
  • 2 eetlepels slagroom

Instructies

  • Ontbeen 6 kuikens, kruid ze en vul ze met een mengsel van 300 gr kalfsgehakt, 300 gr redelijk vet varkensgehakt, 3 eigelen,met daarbij ⅓ van dit totaal volume hopscheuten.
  • Bak de kuikens dan op de gewone wijze in de pan ,± 30 minuten.
  • Voeg er echter na 15 minuten een fijne mengeling bij van worteltjes, sjalotten,
  • peterseliewortels, tijm en laurier.
  • Schik de kuikens, als ze gaar zijn, in een pannetje.
  • Bevochtig de braadpan met een fles Rodenbachbier en een weinig kalfsbouillon en laat het vocht tot de gewenste hoeveelheid inkoken.
  • Bind het lichtjes met in bloem vermengde malse boter.
  • Meng voor het opdienen 2 eetlepels slagroom goed in de saus en breng deze op smaak door nogmaals te kruiden.
  • Giet de saus over de kuikens.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er korfjes hopscheuten en aardappelnootjes apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Kip / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België