Hot Buttered Rum een verwarmende klassieker

Hot Buttered Rum in een hittebestendig glazen mok met een warme, gouden kleur, gegarneerd met een romige boterlaag en een vleugje nootmuskaat, gepresenteerd op een rustieke houten tafel met kaneelstokjes en nootmuskaat.

Hot Buttered Rum een verwarmende klassieker

Hot Buttered Rum is een klassieke winterdrank met bruine rum, boter en warme specerijen. Perfect om op te warmen tijdens koude dagen!
Porties: 1 glas
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hittebestendig glas
  • Lepel

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi bruin
  • Een beetje boter
  • 1 theelepel bruine suiker
  • Een snufje kaneel
  • Een paar druppels vanille-essence
  • Een snufje nootmuskaat
  • Kokend water

Instructies

  • Meng de boter, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat en vanille-essence goed door elkaar in een kommetje.
  • Plaats een lepel in een hittebestendig glas.
  • Schep het botermengsel in het glas en voeg de bruine rum toe.
  • Schenk het kokende water in het glas en roer goed om de smaken te mengen.
  • Serveer direct en geniet van deze verwarmende klassieker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Garneer met een kaneelstokje en een vleugje nootmuskaat bovenop voor een extra feestelijke presentatie.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 12 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Cocktails / Koude Dranken
Land van herkomst America
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw