Huisgemaakte kippenleverpaté

Huisgemaakte kippenleverpaté

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hamlap ca. 100 g
  • 1 mandarijn
  • 1 theelepel salie gedroogde
  • 200 g kippenlevertjes
  • 200 g speklapjes in stukken
  • 125 ml slagroom
  • 1 ei losgeklopt
  • 6 plakken Coburger ham
  • 1 bakje alfalfa

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Hamlap in heel kleine blokjes snijden.
  • Mandarijn schoonboenen en 1 theelepel van schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Hamblokjes in kom mengen met mandarijnrasp, salie en peper.
  • In keukenmachine kippenlevertjes met speklap, room, ei, 1 theelepel zout en peper tot gladde massa laten draaien.
  • Hammengsel erdoor spatelen.
  • Ingevette vorm bekleden met plakken ham; ham over zijkant laten hangen om straks bovenkant van paté mee af te dekken.
  • Vleesmengsel in vorm scheppen.
  • Ham erover dichtvouwen en afdekken met aluminiumfolie.
  • Vorm in braadslede zetten.
  • Kokend water in braadslede schenken tot 2 cm onder rand van vorm.
  • Paté in oven in ca. 1 uur gaar laten worden.
  • Vorm uit oven nemen.
  • Vrijgekomen vocht (vrij veel) afgieten.
  • Paté op plank storten en laten afkoelen.
  • Paté luchtdicht in plasticfolie verpakken en in koelkast bewaren.
  • Glad mes in heet water dompelen en van paté 8 dunne plakken afsnijden.
  • Voor elke plak mes opnieuw schoonvegen en in heet water dompelen.
  • Paté met alfalfa op bord leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met geroosterd brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Voorgerechten