Huisgemaakte kippenleverpaté
AllerHande december 2003
Ingrediënten
- 1 hamlap ca. 100 g
- 1 mandarijn
- 1 theelepel salie gedroogde
- 200 g kippenlevertjes
- 200 g speklapjes in stukken
- 125 ml slagroom
- 1 ei losgeklopt
- 6 plakken Coburger ham
- 1 bakje alfalfa
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Hamlap in heel kleine blokjes snijden.
- Mandarijn schoonboenen en 1 theelepel van schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Hamblokjes in kom mengen met mandarijnrasp, salie en peper.
- In keukenmachine kippenlevertjes met speklap, room, ei, 1 theelepel zout en peper tot gladde massa laten draaien.
- Hammengsel erdoor spatelen.
- Ingevette vorm bekleden met plakken ham; ham over zijkant laten hangen om straks bovenkant van paté mee af te dekken.
- Vleesmengsel in vorm scheppen.
- Ham erover dichtvouwen en afdekken met aluminiumfolie.
- Vorm in braadslede zetten.
- Kokend water in braadslede schenken tot 2 cm onder rand van vorm.
- Paté in oven in ca. 1 uur gaar laten worden.
- Vorm uit oven nemen.
- Vrijgekomen vocht (vrij veel) afgieten.
- Paté op plank storten en laten afkoelen.
- Paté luchtdicht in plasticfolie verpakken en in koelkast bewaren.
- Glad mes in heet water dompelen en van paté 8 dunne plakken afsnijden.
- Voor elke plak mes opnieuw schoonvegen en in heet water dompelen.
- Paté met alfalfa op bord leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd brood.