Hutspot met Klapstuk en Mosterd

Hutspot met romige aardappelpuree, gemengd met gekookte wortelen en uien, geserveerd met dikke plakken mals gestoofd klapstuk. Het gerecht is aangevuld met een lepel mosterd en smaakvol gepresenteerd in een kleurrijke schaal. Een traditioneel en hartig gerecht.

Hutspot met Klapstuk en Mosterd

Een klassieke hutspot met mals klapstuk, gekookte aardappelen, wortelen en uien, geserveerd met een beetje mosterd voor de perfecte smaakbalans.
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 g klapstuk rundvlees
  • 1 liter groentebouillon
  • ½ theelepel zout
  • 1 kg aardappels geschild
  • 8 uien gesneden in ringen
  • 8 winterwortelen gewassen
  • ¼ theelepel peper
  • 4 theelepels mosterd

Instructies

  • Kook het klapstuk in de groentebouillon voor minstens 1½ uur gaar (voeg indien nodig zout toe).
  • Laat het klapstuk wat afkoelen en snijd het in niet te dunne plakken.
  • Schil en was de aardappelen.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Was de wortelen en kook ze samen met de uien in 30 minuten gaar.
  • Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar.
  • Giet de wortelen, uien en aardappelen af, stamp ze door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Serveer de stamppot met de mosterd ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij het rijke klapstuk en de hartige stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 570 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 40 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter