Hutspot met Klapstuk en Mosterd
Een klassieke hutspot met mals klapstuk, gekookte aardappelen, wortelen en uien, geserveerd met een beetje mosterd voor de perfecte smaakbalans.
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Kook het klapstuk in de groentebouillon voor minstens 1½ uur gaar (voeg indien nodig zout toe).
- Laat het klapstuk wat afkoelen en snijd het in niet te dunne plakken.
- Schil en was de aardappelen.
- Snijd de uien in ringen.
- Was de wortelen en kook ze samen met de uien in 30 minuten gaar.
- Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar.
- Giet de wortelen, uien en aardappelen af, stamp ze door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de stamppot met de mosterd ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij het rijke klapstuk en de hartige stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 570 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 40 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 9 g