Hutspot met Klapstuk en Winterwortelen

Romige hutspot met aardappelpuree, zacht gestoofde wortelen en uien, geserveerd met malse plakken klapstuk. Het gerecht is smaakvol gepresenteerd en licht gekruid met peper en zout voor een traditionele, hartige maaltijd.

Hutspot met Klapstuk en Winterwortelen

Een klassieke hutspot met klapstuk, aardappelen, wortelen en uien, een perfect comfortfood gerecht voor koude dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg winterwortelen gewassen en gesneden in snippers
  • ½ kg aardappels geschild
  • 500 g klapstuk of 75 g boter of vet
  • 400 g ui gesneden
  • 10 g zout

Instructies

  • Was het vlees goed en zet het op met genoeg water zodat het onderstaat.
  • Voeg het zout toe en laat het geheel ± 1 uur zachtjes sudderen (niet hard koken).
  • Schil intussen de winterwortels, snijd ze in snippers en was ze goed.
  • Leg de aardappelen in de pan bij het vlees, voeg de uien hierop toe en leg de wortelen bovenop.
  • Laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven.
  • Na 5 minuten het vlees uit de pan halen.
  • Stamp de aardappelen, wortelen en uien fijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de hutspot met het vlees of zonder (bijzonder lekker met een klontje boter en een beetje water).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van het klapstuk en de hutspot.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 28 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter