Hutspot met Klapstuk en Winterwortelen
Een klassieke hutspot met klapstuk, aardappelen, wortelen en uien, een perfect comfortfood gerecht voor koude dagen.
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 1 kg winterwortelen gewassen en gesneden in snippers
- ½ kg aardappels geschild
- 500 g klapstuk of 75 g boter of vet
- 400 g ui gesneden
- 10 g zout
Instructies
- Was het vlees goed en zet het op met genoeg water zodat het onderstaat.
- Voeg het zout toe en laat het geheel ± 1 uur zachtjes sudderen (niet hard koken).
- Schil intussen de winterwortels, snijd ze in snippers en was ze goed.
- Leg de aardappelen in de pan bij het vlees, voeg de uien hierop toe en leg de wortelen bovenop.
- Laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven.
- Na 5 minuten het vlees uit de pan halen.
- Stamp de aardappelen, wortelen en uien fijn en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de hutspot met het vlees of zonder (bijzonder lekker met een klontje boter en een beetje water).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van het klapstuk en de hutspot.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 28 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g