Hutspot met salami van Allerhande
Snel te maken
Ingrediënten
- 750 g aardappels kruimig
- 1 schaal hutspotgroenten 1 kg
- 1 goudsalami 250 g
- 1 rode peper
- 50 g boter of margarine
- 1 zakje jus naturel 16 g
- 1 eetlepel(s) ketchup
Instructies
- Aardappels schillen, wassen en in 4 stukken snijden.
- In grote pan aardappels en hutspotgroente met laagje water opzetten en aan kook brengen.
- Half afgedekt in ca. 20 minuten gaarkoken.
- Velletje van salami verwijderen, in blokjes snijden en laatste 4 à 5 minuten meewarmen.
- Intussen peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en heel fijn snipperen.
- In pan boter verhitten en peper zachtjes fruiten.
- Juspoeder en 250 ml water al roerende toevoegen.
- Ketchup toevoegen en jus zachtjes laten koken.
- Hutspot afgieten, fijnstampen en op smaak brengen met zout en peper.
- Serveren met jus.