Hutspotschenkel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg kalfsschenkel
  • 1 hammetje
  • ½ kg runderschenkel
  • 3 liter water
  • peper
  • zout
  • tijm laurier
  • 4 wortelen
  • 3 preien
  • 1 knolselderij
  • 1 teentje look
  • ½ witte kool
  • ¾ kg aardappels
  • ¼ kg prinsessenbonen
  • 50 gr peterselie

Instructies

  • Zet het vlees met het water en de kruiden op en laat het 2 uur koken.
  • Maak intussen de groenten schoon, schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ± 3 cm.
  • Voeg na de 2 uur de groenten en de aardappelen bij het vlees en laat alles nog 1 uur koken.
  • Verwijder de tijm en de laurier en bestrooi jet gerecht voor het opdienen met de gehakte
  • peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst België