Huzarensalade met bietjes en haring
Equipment
- springvorm Ć 22cm
Ingrediƫnten
- 2 gekookte bietjes schoongemaakt
- 1 kg huzarensalade
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel potje
- 1 appel Elstar, fijngesnipperd
- 2 eetlepels verse dille fijngeknipt
- 1 zakje knoflookbieslook 20 g, fijngeknipt
- versgemalen zwarte peper
- 4 zoute haringen
Instructies
- Met kaasschaaf bietjes in plakjes schaven, plakjes op keukenpapier laten uitlekken.
- In kom huzarensalade met mierikswortel, appel, 1 eetlepel dille en driekwart van bieslook door elkaar scheppen.
- Op smaak brengen met peper.
- Springvormrand (zonder bodem) op platte ronde schaal zetten.
- Rand aan binnenkant bedekken met plakjes biet, die elkaar dakpansgewijs overlappen.
- Helft van huzarensalade uitstrijken over bodem van schaal.
- Laag bedekken met plakjes biet.
- Rest van huzarensalade erover uitstrijken.
- Zoute haringen droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden.
- Haring over huzarensalade verdelen en peper erboven malen.
- Rest van dille en bieslook erover strooien.
- Voor het serveren rand van springvorm verwijderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oppassen voor kleur:
Maak deze huzarensalade niet al te lang van tevoren, niet langer dan 2 uur voor het serveren. Als de huzarensalade langer staat, gaan de bietjes kleur afgeven aan de salade.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 15 g | Vet: 11 g