I am 1
bananen cake
Ingrediënten
- 4 eieren
- 160 g suiker
- 300 g bananen
- 250 g courgette
- 50 g gemalen amandelen
- 1 snufje zout
- 150 g rijstbloem
- 4 tl bakpoeder
- 3 el cacaopoeder
- 200 g pure chocolade
- 3 el honing
- olie om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet de bakvorm in met olie.
- Mix de eieren met de suiker tot het licht en schuimig is.
- Pel de banaan en prak met een vork.
- Snijd de uiteinden van de courgette en rasp fijn.
- Voeg de geprakte banaan, olie, gemalen amandelen, courgette en een snufje zout toe aan de eieren en mix goed door.
- Zeef de rijstbloem, bakpoeder en cacaopoeder boven de natte ingrediënten en meng met een houten lepel tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 40 minuten in het midden van de oven.
- Laat de cake afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie en roer de honing erdoor.
- Giet de chocoladeglazuur over de cake.