Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g gestoofde peertjes of gestoofde kweepeertjes
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels basterdsuiker
- ½ zakje amandelen à 45 g
- 8 bolletjes ijs naar keuze
- 1 spuitbus light slagroom 250 ml
Instructies
- Snijd de gestoofde peertjes in kleine stukjes en verwarm ze met 4 eetlepels van het stoofvocht in een steelpan.
- Roer de kaneel en basterdsuiker door de peertjes.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Verdeel de bolletjes ijs over vier coupes.
- Schenk de warme stoofpeertjessaus over het ijs.
- Garneer het ijs met slagroom uit de spuitbus en bestrooi met amandelschaafsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een luxere presentatie kun je de slagroom en het amandelschaafsel ook apart serveren, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit zoete en fruitige nagerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 40 g