Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Wrijf de beide kaassoorten door een zeef.
Klop de room stijf en spatel hem vervolgens onder
de kaas.
Schep deze bereiding in een diepvriesdoos van ca ½
lt inhoud en plaats dit gedurende ca 1½ uur in de
diepvriezer.
Maak ondertussen de wijnsaus
Was de citroen en schil hem met behulp van een
dunschiller.
Doe de wijn, de portwijn, de bessengelei, het
kaneelstokje en de citroenschil in een pannetje en
laat op een zacht vuurtje, voor de helft inkoken.
Voeg er naar smaak de griessuiker aan toe en giet
de saus door een zeef.
Plaats de saus in een koudwaterbad en laat ze al
roerend afkoelen.
Was de sla, zwier droog en verdeel over 4 bordjes.
Was de druiven en halveer ze.
Snijd het ijs in schijfjes en leg deze op de sla.
Giet de wijnsaus om heen het ijs en schik er de
halve druiven om heen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / IJs van blauwgeaderde kaas