IJs van blauwgeaderde kaas

IJs van blauwgeaderde kaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de ijsbereiding:

  • 125 gr Gorgonzola
  • 125 gr Roquefort
  • l room.

Voor de saus:

  • 1 citroen
  • 2 dl rode wijn
  • 1 dl rode portwijn
  • 4 el rode bessengelei
  • ½ kaneelstokje
  • 2 el griessuiker.

Voor het garnituur:

  • ½ eikenbladsla
  • 24 blauwe druiven.

Instructies

  • Wrijf de beide kaassoorten door een zeef.
  • Klop de room stijf en spatel hem vervolgens onder
  • de kaas.
  • Schep deze bereiding in een diepvriesdoos van ca ½
  • lt inhoud en plaats dit gedurende ca 1½ uur in de
  • diepvriezer.
  • Maak ondertussen de wijnsaus
  • Was de citroen en schil hem met behulp van een
  • dunschiller.
  • Doe de wijn, de portwijn, de bessengelei, het
  • kaneelstokje en de citroenschil in een pannetje en
  • laat op een zacht vuurtje, voor de helft inkoken.
  • Voeg er naar smaak de griessuiker aan toe en giet
  • de saus door een zeef.
  • Plaats de saus in een koudwaterbad en laat ze al
  • roerend afkoelen.
  • Was de sla, zwier droog en verdeel over 4 bordjes.
  • Was de druiven en halveer ze.
  • Snijd het ijs in schijfjes en leg deze op de sla.
  • Giet de wijnsaus om heen het ijs en schik er de
  • halve druiven om heen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs / Kaas