IJsharten met Bosvruchten
Equipment
- hartvormige bakvorm
- dessertbord
Ingrediënten
- 2 bekers sorbetijs bosvruchten à 500 ml
- 1 grootmoeders cake 400 g, in dunne plakken gesneden
- 100 g frambozen
Instructies
- Haal het sorbetijs uit de vriezer en laat het 5 minuten staan zodat het iets zachter wordt.
- Leg een hartvormige bakvorm op een dessertbord.
- Vul de hartvorm met plakken cake, snijd indien nodig de plakken bij zodat de hartvorm volledig gevuld is.
- Bedek de cake in de hartvorm met het sorbetijs.
- Haal voorzichtig de hartvorm van het bord en plaats het bord met het ijshart in de vriezer tot gebruik.
- Herhaal deze stappen om nog 4 ijsharten te maken.
- Haal de ijsharten uit de vriezer, garneer met frambozen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je geen verse frambozen hebt, kun je frambozen uit de diepvries gebruiken.
Wijnadvies:
Deze ijsharten met bosvruchten passen goed bij een mousserende wijn zoals een Prosecco of een demi-sec champagne. De frisse en fruitige smaken van de wijn vormen een perfecte aanvulling op het verfrissende dessert.Voedingswaarden
Calories: 375 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 40 g