IJsharten met Bosvruchten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • hartvormige bakvorm
  • dessertbord

Ingrediënten

  • 2 bekers sorbetijs bosvruchten à 500 ml
  • 1 grootmoeders cake 400 g, in dunne plakken gesneden
  • 100 g frambozen

Instructies

  • Haal het sorbetijs uit de vriezer en laat het 5 minuten staan zodat het iets zachter wordt.
  • Leg een hartvormige bakvorm op een dessertbord.
  • Vul de hartvorm met plakken cake, snijd indien nodig de plakken bij zodat de hartvorm volledig gevuld is.
  • Bedek de cake in de hartvorm met het sorbetijs.
  • Haal voorzichtig de hartvorm van het bord en plaats het bord met het ijshart in de vriezer tot gebruik.
  • Herhaal deze stappen om nog 4 ijsharten te maken.
  • Haal de ijsharten uit de vriezer, garneer met frambozen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je geen verse frambozen hebt, kun je frambozen uit de diepvries gebruiken.

Wijnadvies:

Deze ijsharten met bosvruchten passen goed bij een mousserende wijn zoals een Prosecco of een demi-sec champagne. De frisse en fruitige smaken van de wijn vormen een perfecte aanvulling op het verfrissende dessert.

Voedingswaarden

Calories: 375 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Valentijnsdag