IJsnoga

IJsnoga

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gr gekonfijt fruit in stukjes
  • ½ dl rum
  • 125 gr griessuiker
  • boter
  • 120 gr amandelschilfers
  • 1 el olie
  • 4 dl room
  • 3 eiwitten
  • 250 gr bloemsuiker.

Voor de frambozencoulis:

  • 100 gr griessuiker
  • 75 gr frambozen diepvries.

Voor het garnituur:

  • 4 muntblaadjes.

Instructies

De dag vooraf:

  • Laat het gekonfijt fruit ca 30 minuten weken in de rum.
  • Smeer een ovenplaat in met olie.
  • Laat de griessuiker, samen met een koffielepel water en een beetje boter, smelten.
  • Laat even koken tot u een blonde karamel bekomt en haal deze van het vuur.(Opgelet, de bereiding is zeer warm).
  • Spatel er snel de amandelschilfers onder.
  • Stort de bereiding op de geoliede ovenplaat.
  • Laat ze afkoelen en verbrijzel ze vervolgens in kleine stukjes.
  • Klop de room stijf.
  • Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg er dan pas, geleidelijk aan, de bloemsuiker aan toe zodat u een meringue bekomt.
  • Bekleed een terrine van ca 25 cm op 11 cm met aluminiumfolie.
  • Giet het gekonfijt fruit door een zeef en vermeng het met de verbrijzelde amandelbereiding.
  • Spatel er ook de opgeklopte room en de meringue onder.
  • Giet de nogabereiding in de terrine, dek ze af met plastiekfolie en plaats ze ca 24 uur in de diepvriezer.
  • Maak de frambozencoulis.
  • Breng ½ dl water aan de kook en smelt er de suiker in.
  • Laat even afkoelen en voeg er de frambozen aan toe.
  • Mix de bereiding, zeef ze en laat ze afkoelen.
  • Bewaar de coulis in de koelkast.

De dag zelf:

  • Stort de noga uit op een bord en snijd er 4 schijfjes van.
  • Leg deze op 4 dessertbordjes en lepel er wat frambozencoulis naast.
  • Versier met een muntblaadje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs