Ikan Kodok

Ikan Kodok

gevulde en gestoomde makreel
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg makreel 2 vissen
  • 2 eieren
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 prei fijngesneden
  • 45 gram bloem
  • 50 gram geraspte kokos
  • olie of boter

Kruiden:

  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel peper
  • 3 theelepel bieslook
  • zout

Instructies

  • Snijd de vissen voorzichtig aan de buikzijde open.
  • Haal het vlees en de graten eruit.
  • Bak het vlees zonder vet en prak het fijn.
  • Vermeng dit met de kruiden, uien prei.
  • Bak dit mengsel heel kort.
  • Voeg dan de bloem en kokos toe en bak het gaar.
  • Laat het koud worden, vul de lege vissen met het mengsel en stoom de vissen dan warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië