Ikan pangang

Ikan pangang

geroosterde makreel of kabeljauw
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram makreel of kabeljauwfilet
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 3 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Bestrooi de schoongemaakte makreel of kabeljauw met wat zout en peper.
  • Meng de ketjap in een kommetje met de olie.
  • Bestrijk de vis met het ketjap oliemengsel.
  • Grilleer de vis onder af en toe omkeren en bestrijken met het oliemengsel tot de vis mooi bruin en gaar is.
  • Serveer de ikan pangang met een sausje van 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels water, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal en wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Indonesië