In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen
Allerhande 2003
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
- In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap.
- Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
- Vlees uit marinade nemen.
- In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien.
- Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
- Pan sluiten.
- Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2.
- Koriander grof hakken.
- Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
- Sereh uit stoofvocht verwijderen.
- Maizena met 2 el water gladroeren,
- stoofvocht hiermee binden.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst en roergebakken spitskool.