In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stengel sereh citroengras
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • tl gemberpoeder
  • 4 el ketjap manis
  • 4 sucadelappen ca. 600 g
  • 4 el olie
  • 1 tl djinten gemalen komijn
  • 4 dl kokosmelk blikje
  • gr koriander verse
  • 1 el maizena
  • zout
  • 3 el seroendeng
  • peper

Instructies

  • Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap.
  • Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
  • Vlees uit marinade nemen.
  • In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien.
  • Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Pan sluiten.
  • Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2.
  • Koriander grof hakken.
  • Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
  • Sereh uit stoofvocht verwijderen.
  • Maizena met 2 el water gladroeren,
  • stoofvocht hiermee binden.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rijst en roergebakken spitskool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië