Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 moten kabeljauw of filets van elk 150 gram
- zout
- 2.5 eetlepel zonnebloemolie
- 2 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- 50 gram santen van een blok, opgelost in 3 dl water
- 1 stengel sereh het gekneusde dikke uiteinde, of 1 theelepel poeder
- 3 schijfjes laos of 1.5 theelepel poeder
- 1 theelepel kentjoer
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 3 blaadjes salam
Instructies
Voorbereiding:
- Wrijf de vis in met wat zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de vis in ca. 2 minuten per kant lichtbruin. Schep de vis uit de pan.
- Snipper de gepelde uien en knoflookteentjes. Wrijf de ui, knoflook en trassi tot een pasta in een vijzel.
Bereiding:
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan met anti-aanbaklaag en roerbak het uimengsel ca. 1 minuut. Voeg de opgeloste santen, de sereh, laos, kentjoer, djeroek-poeroet- en salamblaadjes toe en breng het vocht al roerende aan de kook; laat het mengsel zachtjes ca. 5 minuten pruttelen.
- Leg de vis erin en laat die, afgedekt, in nog ca. 5 minuten zachtjes door en door gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst of nasi koening en gado gado.