In santen gestoofde vis

In santen gestoofde vis

In santen gestoofde vis

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw of filets van elk 150 gram
  • zout
  • 2.5 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassi
  • 50 gram santen van een blok, opgelost in 3 dl water
  • 1 stengel sereh het gekneusde dikke uiteinde, of 1 theelepel poeder
  • 3 schijfjes laos of 1.5 theelepel poeder
  • 1 theelepel kentjoer
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 3 blaadjes salam

Instructies

Voorbereiding:

  • Wrijf de vis in met wat zout.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de vis in ca. 2 minuten per kant lichtbruin. Schep de vis uit de pan.
  • Snipper de gepelde uien en knoflookteentjes. Wrijf de ui, knoflook en trassi tot een pasta in een vijzel.

Bereiding:

  • Verhit de rest van de olie in een hapjespan met anti-aanbaklaag en roerbak het uimengsel ca. 1 minuut. Voeg de opgeloste santen, de sereh, laos, kentjoer, djeroek-poeroet- en salamblaadjes toe en breng het vocht al roerende aan de kook; laat het mengsel zachtjes ca. 5 minuten pruttelen.
  • Leg de vis erin en laat die, afgedekt, in nog ca. 5 minuten zachtjes door en door gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst of nasi koening en gado gado.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis