Venkel Gestoofde Konijnenbout met Anijs en Champignons

Venkel Gestoofde Konijnenbout met Anijs en Champignons

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Braadpan met dikke bodem
  • Wok of koekenpan

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 4 konijnenbouten
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 3 eetlepels anijsdrank bijv. pernod
  • 100 ml venkelthee
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de venkel en snijd deze in dunne plakken; bewaar het venkelgroen.
  • Smeer de konijnenbouten in met mosterd en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en bak de konijnenbouten rondom bruin.
  • Leg de venkelplakken en knoflook rond de bouten in de pan.
  • Schenk de anijsdrank en venkelthee in de pan en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en stoof de bouten in 45-60 minuten gaar.
  • Veeg de champignons schoon en halveer de grote exemplaren.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de champignons op hoog vuur gedurende 5 minuten.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn.
  • Leg de konijnenbouten in een warme schaal en houd ze warm in de oven (175°C) of onder aluminiumfolie.
  • Schep de champignons door de gestoofde venkel.
  • Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over vier borden.
  • Leg de konijnenbouten erop en garneer met het fijngesneden venkelgroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past een kruidige, aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling. Deze wijnen complementeren de anijs- en venkelsmaken in het gerecht en bieden een mooie balans met de rijke smaak van de konijnenbout.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Wild
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij