Venkel Gestoofde Konijnenbout met Anijs en Champignons
Equipment
- Braadpan met dikke bodem
- Wok of koekenpan
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 4 konijnenbouten
- 2 eetlepels grove mosterd
- 50 g boter
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 3 eetlepels anijsdrank bijv. pernod
- 100 ml venkelthee
- 250 g kastanjechampignons
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Was de venkel en snijd deze in dunne plakken; bewaar het venkelgroen.
- Smeer de konijnenbouten in met mosterd en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en bak de konijnenbouten rondom bruin.
- Leg de venkelplakken en knoflook rond de bouten in de pan.
- Schenk de anijsdrank en venkelthee in de pan en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en stoof de bouten in 45-60 minuten gaar.
- Veeg de champignons schoon en halveer de grote exemplaren.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de champignons op hoog vuur gedurende 5 minuten.
- Bestrooi met zout en peper.
- Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn.
- Leg de konijnenbouten in een warme schaal en houd ze warm in de oven (175°C) of onder aluminiumfolie.
- Schep de champignons door de gestoofde venkel.
- Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over vier borden.
- Leg de konijnenbouten erop en garneer met het fijngesneden venkelgroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een kruidige, aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling. Deze wijnen complementeren de anijs- en venkelsmaken in het gerecht en bieden een mooie balans met de rijke smaak van de konijnenbout.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g