Indiase Gehaktballetjes in Groentecurry
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 80 g Tikka Masala-pasta
- 500 g rundergehakt
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui grofgesnipperd
- 350 g bloemkool in roosjes
- 300 g broccoli in roosjes
- 250 g vastkokende aardappels geschild en in blokjes
- ½ tablet vleesbouillon ca. 250 ml
Instructies
- Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka Masala-pasta door het gehakt.
- Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen ballen van.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de ui, bloemkool, broccoli, aardappel en de rest van de Tikka Masala-pasta toe aan de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
- Schenk de vleesbouillon erbij en laat de gehaktballen met groenten afgedekt nog 10 minuten zachtjes gaarstoven.
- Schep af en toe om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gehakt groentecurry met couscous of rijst.