Indiase Gehaktballetjes in Groentecurry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 80 g Tikka Masala-pasta
  • 500 g rundergehakt
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui grofgesnipperd
  • 350 g bloemkool in roosjes
  • 300 g broccoli in roosjes
  • 250 g vastkokende aardappels geschild en in blokjes
  • ½ tablet vleesbouillon ca. 250 ml

Instructies

  • Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka Masala-pasta door het gehakt.
  • Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen ballen van.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui, bloemkool, broccoli, aardappel en de rest van de Tikka Masala-pasta toe aan de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
  • Schenk de vleesbouillon erbij en laat de gehaktballen met groenten afgedekt nog 10 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Schep af en toe om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gehakt groentecurry met couscous of rijst.

Wijnadvies:

Een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past goed bij dit gerecht. Deze wijnen zullen de kruidige smaken van de curry complementeren en zorgen voor een verfrissende combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst India
Extra aanwijzing Snel te maken