Indiase Gehaktballetjes met Gekookte Eitjes

Indiase Gehaktballetjes met Gekookte Eitjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 8 henneneitjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el milde Indiase currypasta
  • ½ zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
  • 1 kropje little gem sla
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt (gebruik de helft)
  • 3 el roerbakolie

Ingrediënten

  • 8 henneneitjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 eetlepel milde Indiase currypasta pot
  • ½ zakje verse koriander à 15 g, fijngesneden
  • 1 kropje little gem sla
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei losgeklopt
  • 3 eetlepels roerbakolie

Instructies

  • Breng een ruime laag water in een pan aan de kook en voeg de eieren toe.
  • Kook de eieren in 4-6 minuten bijna hard.
  • Plaats de eieren in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  • Pel de eieren.
  • Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels zout, het paneermeel, de helft van het losgeklopte ei en de koriander.
  • Kneed alles goed door tot het gehakt smeuïg is.
  • Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
  • Duw in elke portie gehakt een ei en vorm het gehakt rond het ei tot een glad balletje.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd het kropje little gem sla in heel fijne reepjes en verdeel deze over een schaal.
  • Leg de gehaktballetjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Ei / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst India
Jaargetijde: Snel te maken