Indiase Gehaktballetjes met Gekookte Eitjes
Equipment
- 8 henneneitjes
- 300 g rundergehakt
- 1 el milde Indiase currypasta
- ½ zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
- 1 kropje little gem sla
- 2 el paneermeel
- 1 ei, losgeklopt (gebruik de helft)
- 3 el roerbakolie
Ingrediënten
- 8 henneneitjes
- 300 g rundergehakt
- 1 eetlepel milde Indiase currypasta pot
- ½ zakje verse koriander à 15 g, fijngesneden
- 1 kropje little gem sla
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei losgeklopt
- 3 eetlepels roerbakolie
Instructies
- Breng een ruime laag water in een pan aan de kook en voeg de eieren toe.
- Kook de eieren in 4-6 minuten bijna hard.
- Plaats de eieren in een vergiet en spoel ze af met koud water.
- Pel de eieren.
- Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels zout, het paneermeel, de helft van het losgeklopte ei en de koriander.
- Kneed alles goed door tot het gehakt smeuïg is.
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
- Duw in elke portie gehakt een ei en vorm het gehakt rond het ei tot een glad balletje.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
- Snijd het kropje little gem sla in heel fijne reepjes en verdeel deze over een schaal.
- Leg de gehaktballetjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Sugar: 1 g