Indiase groentesoep met naan

Indiase groentesoep met naan

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen in plakjes
  • 1 eetlepel gemberwortel geraspte
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 kleine courgette in blokjes
  • 1 eetlepel milde kerrie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ¼ liter kippenbouillon tablet
  • peper & zout
  • 1 dl volle yoghurt
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Instructies

  • Laat in de boter de ui, uitgeperste knoflook, wortel en gember ± 5 minuten zacht bakken.
  • Bak de bleekselderij en courgette ± 5 minuten mee.
  • Roer dekerrie en bloem erdoor en bak dit ± 3 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij en laat alles ± 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep en breng hem weer aan de kook.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep op een bord met een eilandje van yoghurt en daarop koriander.
  • Geef er naan (Indiaas brood) bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst India