Indiase Korma met rijst en komkommer raïta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardemompeulen
  • 4 kruidnagels
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • 1 blik tomaten gepureerd

Korma:

Rijst:

  • 250 gr Basmatirijst goed gespoeld
  • 350 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl zout

Raïta:

  • 1 komkommer in de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd, fijn gesnipperd
  • 2 el rijstazijn
  • ½ tl suiker
  • Snufje zout

Instructies

Curry:

  • Verhit 2 eetlepels Bakken & Braden in een koekenpan.
  • Voeg kaneel, kardemom en kruidnagels toe en rooster deze 1 minuut.
  • Voeg uien, knoflook en gember toe.
  • Bak gedurende 8 minuten.
  • Voeg de overige specerijen toe en kook nog 1 minuut mee.
  • Voeg tomaten en 250 ml water toe.
  • Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
  • Verwijder kaneel, kardemom en kruidnagels.
  • Bewaar de curry in potjes voor later gebruik.

Korma met rijst en raïta:

  • Bak champignons 5 minuten, voeg pittige soya reepjes en Cuisine toe.
  • Voeg naar smaak currysaus toe met zout en peper.
  • Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.

Rijst:

  • Doe alle rijst-ingrediënten in een pan en breng aan de kook.
  • Dek af en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak de rijstkorrels los met een vork.

Raïta:

  • Snijd komkommer in de lengte, verwijder zaadjes en snipper fijn.
  • Voeg rijstazijn, suiker en een snufje zout toe aan de komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Rijst / Vleesvervangers
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch