Indiase Korma met rijst en komkommer raïta
Ingrediënten
- 2 uien fijn gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 cm verse gember geraspt
- 1 kaneelstokje
- 4 kardemompeulen
- 4 kruidnagels
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- ¼ tl cayennepeper
- 1 blik tomaten gepureerd
Korma:
- 2 pakken Alpro® soya Reepjes pittig gekruid
- 500 gr champignons gehalveerd
- 1 pakje Alpro® soya Cuisine Light
Rijst:
- 250 gr Basmatirijst goed gespoeld
- 350 ml water
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 2 kardemompeulen
- 1 tl kurkuma
- ½ tl zout
Raïta:
- 1 komkommer in de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd, fijn gesnipperd
- 2 el rijstazijn
- ½ tl suiker
- Snufje zout
Instructies
Curry:
- Verhit 2 eetlepels Bakken & Braden in een koekenpan.
- Voeg kaneel, kardemom en kruidnagels toe en rooster deze 1 minuut.
- Voeg uien, knoflook en gember toe.
- Bak gedurende 8 minuten.
- Voeg de overige specerijen toe en kook nog 1 minuut mee.
- Voeg tomaten en 250 ml water toe.
- Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
- Verwijder kaneel, kardemom en kruidnagels.
- Bewaar de curry in potjes voor later gebruik.
Korma met rijst en raïta:
- Bak champignons 5 minuten, voeg pittige soya reepjes en Cuisine toe.
- Voeg naar smaak currysaus toe met zout en peper.
- Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
Rijst:
- Doe alle rijst-ingrediënten in een pan en breng aan de kook.
- Dek af en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Maak de rijstkorrels los met een vork.
Raïta:
- Snijd komkommer in de lengte, verwijder zaadjes en snipper fijn.
- Voeg rijstazijn, suiker en een snufje zout toe aan de komkommer.