Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 liter volle yoghurt
- 50 ml halfvolle melk
- ½ theelepel versgemalen kardemom
- 0,05 gram saffraan
- 35 gram witte basterdsuiker
- 2 eetrijpe mango's
- 2 eetlepels ongezouten pistachenoten
Instructies
- Spoel de theedoek uit en wring goed uit.
- Leg de theedoek in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
- Laat de yoghurt een nacht uitlekken, goed afgedekt, om dikke yoghurt te verkrijgen.
- Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt.
- Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
- Laat de melk 20 minuten afkoelen.
- Voeg de uitgelekte yoghurt toe aan de afgekoelde melk en roer goed door.
- Schil de mango's en snijd ze in blokjes.
- Hak de pistachenoten grof.
- Verdeel de hangop over schaaltjes en bestrooi met mango en pistachenoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een late oogst Riesling past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g