Indiase Shrikhand met Mango en Pistache

Indiase Shrikhand met Mango en Pistache

Indiase Shrikhand met Mango en Pistache

Indiase hangop
Porties: 4
(inclusief uitlekken) 12 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 50 ml halfvolle melk
  • ½ theelepel versgemalen kardemom
  • 0,05 gram saffraan
  • 35 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetrijpe mango's
  • 2 eetlepels ongezouten pistachenoten

Instructies

  • Spoel de theedoek uit en wring goed uit.
  • Leg de theedoek in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
  • Laat de yoghurt een nacht uitlekken, goed afgedekt, om dikke yoghurt te verkrijgen.
  • Verwarm de melk met de kardemom en saffraan tot het net niet kookt.
  • Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
  • Laat de melk 20 minuten afkoelen.
  • Voeg de uitgelekte yoghurt toe aan de afgekoelde melk en roer goed door.
  • Schil de mango's en snijd ze in blokjes.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Verdeel de hangop over schaaltjes en bestrooi met mango en pistachenoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een late oogst Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch