Indisch gehakttaart

Indisch gehakttaart

Indisch gehakttaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • I rolletje kant en klaar deeg voor hartige taart
  • 2 blokjes goudbouillon. die hele kleine dobbelsteentjes
  • 500 gram gehakt rund
  • 400 gram geraspte wortel
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 1 bosje selderij
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • Nootmuskaat
  • 150 ml koffiemelk of kookroom
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel(s) kokosolie
  • Olie om in te vetten
  • 2 eetlepel(s) paneermeel

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 190°-200° C.
  • Taartvorm invetten en de paneermeel verdelen over de bodem.
  • Taartdeeg in de vorm laten zakken en afsnijden op de rand.
  • Van het restant eventueel de niet bedekte stukjes rand bekleden en goed aandrukken.
  • In een koekenpan de kokosolie laten heet worden en de ui en knoflook aanfruiten.
  • Gehakt erbij doen en alles goed rullen.
  • De wortel, selderij en de bouillonblokjes (verkruimeld) toevoegen, de ketjap en 2 eetlepels koffiemelk erbij doen.
  • Wat nootmuskaat over het geheel raspen.
  • Dit mengsel op laag vuur laten sudderen tot het vocht eruit is.
  • Het gas uit doen en alles 5 minuten laten afkoelen.
  • In de tussentijd de 4 eieren breken in een kom en de rest van de koffiemelk of kookroom erbij doen.
  • Even goed kloppen en bij het gehaktmengsel schenken.
  • Alles goed mengen en in de taartvorm verdelen.
  • De taart 25-30 minuten bakken in de hete oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vlees
Land van herkomst Indonesië