Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- I rolletje kant en klaar deeg voor hartige taart
- 2 blokjes goudbouillon. die hele kleine dobbelsteentjes
- 500 gram gehakt rund
- 400 gram geraspte wortel
- 2 fijn gesneden uien
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 bosje selderij
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- Nootmuskaat
- 150 ml koffiemelk of kookroom
- 4 eieren
- 1 eetlepel(s) kokosolie
- Olie om in te vetten
- 2 eetlepel(s) paneermeel
Instructies
- Oven voorverwarmen op 190°-200° C.
- Taartvorm invetten en de paneermeel verdelen over de bodem.
- Taartdeeg in de vorm laten zakken en afsnijden op de rand.
- Van het restant eventueel de niet bedekte stukjes rand bekleden en goed aandrukken.
- In een koekenpan de kokosolie laten heet worden en de ui en knoflook aanfruiten.
- Gehakt erbij doen en alles goed rullen.
- De wortel, selderij en de bouillonblokjes (verkruimeld) toevoegen, de ketjap en 2 eetlepels koffiemelk erbij doen.
- Wat nootmuskaat over het geheel raspen.
- Dit mengsel op laag vuur laten sudderen tot het vocht eruit is.
- Het gas uit doen en alles 5 minuten laten afkoelen.
- In de tussentijd de 4 eieren breken in een kom en de rest van de koffiemelk of kookroom erbij doen.
- Even goed kloppen en bij het gehaktmengsel schenken.
- Alles goed mengen en in de taartvorm verdelen.
- De taart 25-30 minuten bakken in de hete oven.