Indische Hutspot met Tartaarballetjes en Seroendeng
Een heerlijke Indische twist op de klassieke hutspot, met tartaarballetjes, nasi goreng boemboe en een topping van seroendeng voor een extra smaakbeleving.
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 250 g tartaar
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 750 g aardappels geschild en in stukjes
- 1 pakket panklare hutspotgroenten inh. 1 kg
- 2 kippenbouillon blokjes
- 1 zakje boemboe nasi goreng gedroogde nasigroente
- 1 eetlepel boter
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Doe de tartaar in een kom.
- Pel de knoflook en pers deze uit boven de tartaar.
- Voeg de ketjap en sambal toe en meng alles goed door elkaar.
- Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet ze in de koelkast.
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze onder water.
- Verwarm de pan voor.
- Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
- Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens de aanwijzingen op de verpakking weken.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
- Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en bak dit ± 3 minuten zachtjes.
- Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het door met een stamper.
- Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend ± 2 minuten door en door warm worden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of wat sambal voor extra pit.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g