Indische hutspot met hutspotgroenten, romige aardappelpuree en nasi goreng boemboe, gegarneerd met glanzende tartaarballetjes en krokante seroendeng. Een smaakvolle en kleurrijke combinatie van Nederlandse en Indonesische invloeden.

Indische Hutspot met Tartaarballetjes en Seroendeng

Een heerlijke Indische twist op de klassieke hutspot, met tartaarballetjes, nasi goreng boemboe en een topping van seroendeng voor een extra smaakbeleving.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g tartaar
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 750 g aardappels geschild en in stukjes
  • 1 pakket panklare hutspotgroenten inh. 1 kg
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1 zakje boemboe nasi goreng gedroogde nasigroente
  • 1 eetlepel boter
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Doe de tartaar in een kom.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven de tartaar.
  • Voeg de ketjap en sambal toe en meng alles goed door elkaar.
  • Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet ze in de koelkast.
  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze onder water.
  • Verwarm de pan voor.
  • Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
  • Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens de aanwijzingen op de verpakking weken.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en bak dit ± 3 minuten zachtjes.
  • Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het door met een stamper.
  • Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend ± 2 minuten door en door warm worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of wat sambal voor extra pit.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst Fusion / Indonesië / Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden