Indonesisch Gestoomd Rundvlees in Ketjapsaus
Ingrediënten
- 750 g rib- of runderlappen in reepjes gesneden
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 2 gesnipperde uien
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 rode pepers in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel gemalen ketoembar korianderzaad
- 1 theelepel gemalen djinten komijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel tamarindepasta uit een pot van 225 g
- 150 ml kippenbouillon van tablet
Instructies
- Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur gedurende 3 minuten.
- Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
- Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten op laag vuur.
- Voeg de gemalen ketoembar, djinten en nootmuskaat toe aan het uimengsel en bak kort mee.
- Doe het vlees terug in de pan.
- Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en giet de kippenbouillon erbij.
- Breng het geheel aan de kook, proef en voeg indien nodig zout toe.
- Laat het vlees met het deksel op de pan op laag vuur ongeveer 1 uur stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gestoomde rundvlees met bijgerechten zoals emping, nasi koening en sambal goreng-boontjes.