Indonesisch Lamsvlees met Groenten en Rijst
Geniet van het pittige en aromatische Indonesische lamsvlees met een mix van paprika, kruiden en geurige rijst. Perfect voor een bijzondere maaltijd!
Ingrediënten
Instructies
- Leg twee uur voor het begin de paprika's onder de grill tot het vel zwart wordt.
- Spoel de paprika's koud af en verwijder het vel.
- Verwijder de pitjes uit de paprika's.
- Hak de rode paprika fijn en snijd de groene paprika in reepjes.
- Schil de knoflook.
- Doe de rode paprikapulp, foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad in een vijzel.
- Voeg van elke specerij een halve theelepel toe.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Stamp de specerijen tot een pasta.
- Voeg langzaam de wijnazijn en 1 eetlepel olie toe.
- Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en meng het in een kom met de pasta.
- Laat het vlees 2 uur marineren op een warme plaats.
- Snijd de ui in fijne rondjes.
- Laat het vlees uitlekken.
- Verhit wat olie in een pan en bak het vlees bruin.
- Doe de deksel op de pan en laat het vlees 90 minuten zachtjes koken.
- Voeg, indien nodig, twee eetlepels water toe tijdens het koken.
- Kook de rijst.
- Bak de groene paprikareepjes in wat olie.
- Kook de erwtjes.
- Voeg de marinade toe 5 minuten voor het einde van de kooktijd.
- Warm het geheel nog even door en voeg de erwtjes en paprika toe.
- Serveer het gerecht heet met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en eventueel wat sambal voor extra pit.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 35 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g