Indonesische Babi Ketjap met Sperziebonen en Taugé

Indonesische Babi Ketjap met sappige sperziebonen, geserveerd met witte rijst en krokante kroepoek, gegarneerd met paprika en taugé, op een rustieke tafel met decoratieve Indonesische elementen en een glas witte wijn.

Indonesische Babi Ketjap met Sperziebonen en Taugé

Een smaakvol Indonesisch gerecht met sappige Babi Ketjap, beetgare sperziebonen en taugé, geserveerd met rijst en knapperige kroepoek.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 1 paprika schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
  • 500 g hamlappen in blokjes gesneden en drooggedept
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 g roerbaksaus Babi Ketjap uit pot
  • 125 g taugé
  • 60 g kroepoek

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Bak de blokjes hamlap in 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Voeg de reepjes paprika toe aan de pan en bak ze 2 minuten mee.
  • Schep de roerbaksaus en taugé door het vlees en laat het geheel goed doorwarmen.
  • Serveer de Babi Ketjap met de gekookte rijst, sperziebonen en kroepoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer het gerecht met fijngehakte koriander en een schijfje limoen voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Combineer met een Norton Torrontés. Deze witte wijn complementeert de zoete en hartige smaken van de Babi Ketjap perfect.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden