Indonesische Biefstuksaté met Gember-Ketjapsaus en Gewokte Groenten
Geniet van deze Indonesische biefstuksaté met een kruidige gember-ketjapsaus, geserveerd met gewokte broccoli en paddenstoelen. Een snelle en smaakvolle Aziatische maaltijd!
Ingrediënten
- 400 g biefstuk
- 1 zakje saté marinademix
- 400 g witte rijst
- 1 bosje lente-uitjes in smalle ringen
- 250 g paddenstoelen champignons en/of shiitakes, in plakjes
- 300 g broccoliroosjes
- 1 eetlepel bakgember fijngehakt
- 3 eetlepels ketjap asin
- Wokolie
Instructies
- Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
- Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de biefstuk in blokjes van ca.
- 2 cm, meng met de marinade en laat 15 minuten marineren.
- Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een wok op hoog vuur, voeg een scheut wokolie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
- Voeg de paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
- Dep de biefstuksaté droog en gril in een hete grillpan of onder de grill in 3-5 minuten gaar en goudbruin.
- Keer de saté regelmatig.
- Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en de lente-uitjes.
- Roer de helft door de groenten en houd de rest apart.
- Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
- Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voor extra pit zet je sambal brandal op tafel. Serveer met kroepoek en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht. De zuren in de wijn zorgen voor een mooie balans met de kruidige gember en de hartige ketjapsaus.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 32 g | Vet: 14 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g