Indonesische Gebonden Groenten met Vlees of Garnalen

Ora-are
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram vlees of garnalen fijngehakt
  • Jonge boontjes of kool naar keuze
  • 4 eieren
  • 4 rode uien dun gesneden
  • 2 witte uien dun gesneden
  • 2 eetlepels reuzel of kokosolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de jonge boontjes of kool halfgaar.
  • Verhit de reuzel of kokosolie in een koekenpan en fruit de rode en witte uien tot ze halfdroog zijn.
  • Voeg het fijngehakte vlees of de garnalen toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.
  • Voeg de halfgare groenten, peper en zout toe aan de pan en meng goed.
  • Klop de eieren los en meng ze door het groenten-vleesmengsel.
  • Laat het geheel nog even sudderen tot de eieren gaar zijn en het gerecht gebonden is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebonden groenten met vlees of garnalen warm als hoofdgerecht, eventueel met rijst of brood.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht, maar als je liever witte wijn drinkt, kies dan voor een frisse Sauvignon Blanc. Hun levendige smaken zullen goed samengaan met de kruidige en hartige tonen van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië