Indonesische Gehaktballetjes
Geurige gehaktballetjes met een Indische smaak, door de toevoeging van kokos en specerijen. Lekker als onderdeel van een rijsttafel of als snack.
Equipment
Ingrediënten
- azijn beetje
- 250 gram gehakt
- 250 gram geraspte kokos
- 2 theelepels djinten gemalen komijn
- 1 klein ei
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 2 theelepels ketoembar gemalen koriander
- 1 blaadje laurier
- 4 eetlepels olie
- ½ theelepel serehpoeder citroengras
- 2 eetlepels ui
Instructies
- Vermeng 250 gram gehakt met 1 klein ei, het grootste deel van 250 gram geraspte kokos, 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander), 2 theelepels djinten (gemalen komijn), 2 eetlepels ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en een beetje azijn.
- Verkruimel 1 blaadje laurier en meng dit met ½ theelepel serehpoeder (citroengras) door het gehaktmengsel.
- Vorm er balletjes van en rol die door de overgebleven geraspte kokos.
- Laat 4 eetlepels olie goed heet worden en bak de balletjes hierin in ± 10 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer de gehaktballetjes als onderdeel van een rijsttafel.
- Lekker met satésaus en kroepoek.
- Ook lekker als snack of bij de borrel.
- Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past er goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g